Automatisch berichten van Blogger delen op Google+

Blogger heeft een nieuwe feature doorgevoerd waarmee nieuwe berichten die worden geplaatst automatisch doorgeplaatst kunnen worden op een gekoppeld profiel of pagina op Google+. Het delen van een bericht zal automatisch werken indien er een koppeling is gemaakt met een profiel of pagina op het sociale netwerk en hiervoor is verder geen actie vereist. Daarnaast is het zo dat als je als gebruiker van Blogger gebruik maakt van het reactiesysteem van Google+ onder berichten, reacties geplaatst op het sociale netwerk weer automatisch worden getoond onder het originele bericht op de blog.

Indien je niet wilt dat berichten automatisch worden doorgeplaatst op Google+ dan is er een optie beschikbaar in de instellingen om het automatisch delen tegen te houden. Na het inschakelen van de optie zal er telkens bij het publiceren van een nieuw bericht worden gevraagd of het bericht ook op het sociale netwerk geplaatst moet worden.

Het was uiteraard al wel langer mogelijk om op basis van een RSS-feed automatisch berichten te plaatsen op Google+. Dit kan bijvoorbeeld met een dienst als Dlvr.it waarmee berichten van een blog ook op basis van een RSS-feed automatisch doorgeplaatst kunnen worden op andere sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.

blogger_google_plus_reacties

Lees meer over: , ,