Automatisch berichten plaatsen van Twitter op pagina’s Facebook

Twitter heeft de koppeling met Facebook aangepast en naast enkele verbeteringen is het nu ook mogelijk om vanaf Twitter.com berichten direct door te plaatsen op een pagina op Facebook in plaats van alleen op een profiel. Sinds begin september afgelopen jaar staat er een optie in de instellingen van de microblogdienst om te koppelen met Facebook zodat berichten automatisch doorgeplaatst worden (andersom kan ook).

Naast de mogelijkheid om tweets te automatisch plaatsen op een pagina zijn er nog andere kleine verbeteringen onder andere betreffende het delen van een foto. Mocht een tweet een foto bevatten dan wordt deze op Facebook ook als thumbnail getoond met een link naar het origineel en andere foto's op Twitter. Mocht je de koppeling tussen beide netwerken al hebben gemaakt maar nu ook graag berichten op een pagina willen plaatsen en gebruik willen maken van de andere doorgevoerde verbeteringen dan dient de koppeling eerst verbroken te worden en daarna opnieuw te worden ingesteld.

Mocht je de koppeling nog niet gemaakt hebben dan is dit te doen door naar Twitter.com te gaan en hier de instellingen te openen. Klik daarna aan de linkerkant op 'Profile', vervolgens staat aan de rechterkant onderaan een blokje voor de koppeling met Facebook. Klik hier dan op de knop 'Sign in to Facebook and connect your accounts'.

Nadat dit is gedaan komt tevens de optie in beeld om een pagina op Facebook te selecteren, het is niet noodzakelijk dat berichten ook worden geplaatst op een profiel.

Lees meer over: ,