Auteursinformatie in Google.nl

Google toont nu ook informatie over auteurs van artikelen in de Nederlandse versie van de zoekmachine. Auteurinformatie werd al in juni 2011 aangekondigd en sindsdien wordt dit getoond in Google.com, eerder deze week werd de toevoeging dan eindelijk voor het eerst gespot in Google.nl en inmiddels is dit definitief doorgevoerd. Google ondersteunt hiermee het toevoegen van meta data over de auteur, zoals de biografie, foto en artikelen.

Informatie over een auteur kan alleen getoond worden als er een koppeling wordt gemaakt met een Google+ profiel. Dit kan op twee manieren, met een geverifieerd e-mailadres of door wederzijds te linken tussen een website en een Google+ profiel.

Belangrijk om te weten is dat om een koppeling te maken op basis van een e-mailadres, het e-mailadres hetzelfde domein moet bevatten als de website waarop de berichten worden geplaatst. Wat betreft linken moet rel="author" worden toegevoegd aan de link vanaf de website naar het Google+ profiel, andersom moet de website worden toegevoegd aan het Google+ profiel in het gedeelte "Bijdrager aan" op de 'Over' pagina.

Zodra deze koppeling succesvol is gemaakt dan wordt in principe een foto plus een link naar het betreffende Google+ profiel getoond als onderdeel van het zoekresultaat. Google kan uiteraard niet garanderen dat auteursinformatie altijd wordt weergegeven.

Lees meer over: ,