Asteroide 2012 DA14 Google logo offline vanwege meteoriet Rusland

Google plaatste vandaag op diverse homepages het bovenstaande geanimeerde logo vanwege de asteroïde 2012 DA14 die over een klein uurtje langs de aarde zal schieten. De 2012 DA14 is een kleine planetoïde die de aarde zal passeren op een afstand van 29.919 km, dit maakt de asteroïde een aardscheerder die binnen de banen van de geostationaire satellieten zal passeren. De asteroïde met een diameter van ongeveer 50 meter werd als eerste ontdekt door het La Sagra-observatorium in het zuiden van Spanje.

De asteroïde is straks met een gewone verrekijker te zien vanuit zowel Europa, Azië als Afrika, bang voor een inslag van de Asteroïde 2012 DA14 hoeven we verder (gelukkig) niet te zijn. In de geanimeerde doodle van Google is te zien is hoe de tweede letter G plotseling aan de kant springt vanwege de asteroïde 2012 DA14 die naar beneden komt. Heb je de animatie hieronder net even gemist dan kun je hier nog een video bekijken.

Asteroïde 2012 DA14

Offline gehaald vanwege meteoriet Rusland

Hoewel het logo grappig is gemaakt is de doodle inmiddels weer offline gehaald door het bedrijf. Met zekerheid is het niet te zeggen (vraag staat momenteel open bij Google) maar waarschijnlijk heeft dit te maken met de meteoriet die vanmorgen in Rusland ontplofte.

De ontploffing zorgde voor veel schade en slachtoffers waarvan de meest lichtgewond maar sommigen zijn er helaas ernstiger aan toe. In totaal raakten meer dan duizend mensen gewond voornamelijk vanwege rondvliegend glas. Wat betreft de asteroïde die straks langs zal komen is er geen verband met de meteoriet van vanmorgen in Rusland. In de video hieronder gemaakt vanuit een auto is de neerkomende meteoriet goed te zien.

Update

Google heeft laten weten in een korte verklaring dat de geanimeerde doodle inderdaad offline is gehaald vanwege de meteoriet in Rusland uit respect voor de vele slachtoffers.

Lees meer over: ,