‘As Seen On’ YouTube pagina’s

YouTube heeft een nieuw type pagina's toegevoegd aan de website, de zogenoemde ‘As Seen On’ pagina's. Het komt er op neer dat een website automatisch een eigen pagina krijgt waarop alle video's staan die zijn ingesloten op de betreffende website.

YouTube geeft aan dat deze pagina's zijn ingericht om eenvoudig nieuwe en interessante content te vinden. Op de pagina tevens een korte introductie van een website plus een link en suggesties. De video's zijn eenvoudig via de knop bovenaan aan een afspeellijst toe te voegen of af te spelen. Voorbeelden zijn: TechCrunch en Boing Boing.

Wat er nog mist is een mogelijkheid om specifieke pagina's van websites te vinden. Nu zijn deze te vinden door simpelweg de URL aan te passen en dus eigenlijk te gokken of een pagina bestaat. Ook mist er een RSS feed om nieuwe video's te volgen.

Verder worden de links die vaak onder video's staan op de detailpagina nu ook verwezen naar deze overzichtspagina's. Het gaat om links die staan in het blokje ''Zoals te zien bij''.

Lees meer over: ,