Art Clokey logo van Google

Google Doodle:

Wederom een speciaal geanimeerd logo van Google, dit keer in het teken van de geboortedag van Art Clokey. Art Clokey werd geboren op 12 oktober 1921 in Detroit en was een bekende animatiefilmer en bedenker van het kleifiguurtje Gumby. Clokey wordt gezien als de vader van klei-animatie, animatie gebaseerd op het stop-motionprincipe.

Gumby

Dit alles begon in 1955 toen hij als experiment de film Gumbasia produceerde en daarvoor het groene, en steeds van vorm veranderende kleifiguurtje Gumby bedacht.

Na de film volgde een succesvolle televisieserie genaamd 'The Gumby Show' met Gumby in de hoofdrol, de serie heeft bijna 35 jaar gelopen. In deze periode zijn er in totaal 223 afleveringen gemaakt. In 1995 verscheen er zelfs een film met het groene figuurtje in de hoofdrol, simpelweg getiteld, Gumby: The Movie maar deze was niet erg succesvol. In 2005 werd het spel Gumby vs. the Astrobots voor de Game Boy Advance uitgebracht.

Werkende kopie

In het logo is Gumby met zijn paard pokey te zien maar ook zie je de rode Blockheads (de vijanden van Gumby), de gele dinosaurus Prickle en de vliegende blauwe zeemeermin Goo. Hieronder een video maar een werkende kopie van het logo is hier te bekijken.

Lees meer over: ,