AppStore.com links om applicaties voor iOS te downloaden

Apple heeft korte URL's beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars van applicaties voor iOS. De eerste URL die werd ontdekt was te zien aan het einde van een commercial voor de film Star Trek: Into Darkness uitgezonden tijdens de Super Bowl in de Verenigde Staten. Aan het einde van de commercial werd de applicatie voor iOS gepromoot en te zien was de URL AppStore.com/StarTrekApp die een stuk korter is dan het originele adres van de Star Trek applicatie, https://itunes.apple.com/us/app/star-trek-app/id588255788?mt=8.

star_trek_app

In het geval van naamconflicten, fouten of te algemene namen zoals bijvoorbeeld het adres appstore.com/airhockey zal er een pagina met zoekresultaten verschijnen.

Het openen van AppStore.com/StarTrekApp opent in dit geval direct de App Store, de bovenstaande URL opent een pagina. Het is wel zo dat ontwikkelaars deze kortere adressen toegewezen krijgen door het bedrijf en dus niet zelf mogen kiezen hoe deze URL's worden samengesteld. Ook zijn er korte URL's met de bedrijfsnaam om zo een overzicht te kunnen bekijken van meerdere applicaties van de betreffende ontwikkelaar.

Het openen van AppStore.com zal direct de App Store openen, het openen van het adres met www. ervoor levert verder niets op behalve de homepage van de website van Apple. Het domein was overigens een cadeau van de CEO van Salesforce aan Steve Jobs.

Lees meer over: , , ,