Apps iPhone 4 laden iets sneller met iOS 7.1

Apps iPhone 4 laden iets sneller met iOS 7.1

Gebruikers met een iPhone 4 en met nog iOS 7 geinstalleerd doen er goed aan om binnenkort te upgraden naar het vorige week uitgebrachte iOS 7.1. Uit een uitgebreid onderzoek van Ars Technica blijkt dat apps aanzienlijk sneller laden na het installeren van de nieuwe update al is er nog wel een aardig verschil vergeleken met iOS versie 6.1.3.

Voor het onderzoek werden een aantal apps die standaard worden meegeleverd drie keer geopend en hier kwam een gemiddelde uit. Zo opent Safari nu gemiddeld in 1,8 seconden terwijl dit met iOS 7 nog 2,05 seconden was. In iOS 6.1.3 opende de browser echter in 1,13 seconden. De camera opent in iOS 7.1 in 2,2 seconden, dit was 2,63 seconden en in iOS 6.1.3 opende de camera in 1,9 seconden. Voor de berichten-app is er een uitzondering, de app opent nu zelfs sneller als in iOS 6.1.3. De app opent nu in 1,5 seconden, in iOS 7 opende de app in 2,8 seconden en in iOS 6.1.3 werd de app geopend in 1,57 seconden.

Het volledige overzicht zie je hieronder. Het is de verwachting dat dit de laatste grote versie van het mobiele besturingssysteem is voor de iPhone 4. Er zullen nog wel enkele kleine updates verschijnen maar iOS 8 zal later dit jaar dan minimaal een iPhone 4S vereisen.

laadtijden_ios_iphone_4

Overigens zullen ook gebruikers met een iPhone 5 en 5S merken dat iOS iets sneller is geworden mede gezien het feit dat Apple de animaties iets heeft weten te versnellen.

Lees meer over: , ,