Apps moeten geoptimaliseerd zijn voor iOS 7 vanaf 1 februari

Apps moeten geoptimaliseerd zijn voor iOS 7 vanaf 1 februari

Ontwikkelaars van apps voor iOS zijn verplicht om nieuwe apps vanaf 1 februari volgend jaar te optimaliseren voor iOS 7. Indien een app niet aan de eisen voldoet zal deze niet worden toegelaten tot de App Store. Hetzelfde is van toepassing op updates voor bestaande apps. Speciaal voor ontwikkelaars heeft Apple een pagina ingericht met informatie over waar een app aan moet voldoen. Onder andere het uiterlijk van de app is daarbij een belangrijk punt vanwege het nieuwe design van het besturingssysteem.

Een andere eis is dat een app gemaakt is met de laatste versie van Xcode 5.

Starting February 1, new apps and app updates submitted to the App Store must be built with the latest version of Xcode 5 and must be optimized for iOS 7. Learn more about preparing your apps by reviewing the iOS Human Interface Guidelines.

In september bracht Apple de laatste versie van het mobiele besturingssysteem uit en inmiddels zijn er al diverse updates uitgebracht door het bedrijf. Nu slechts een aantal maanden later beschikt meer dan driekwart van alle gebruikers van iOS al over iOS 7.

Lees meer over: ,