Apps Google+ Hangouts

Google heeft op het eigen sociale netwerk bekend gemaakt dat ontwikkelaars nu apps kunnen delen met iedereen op Google+ nu de API van Hangouts beschikbaar is gemaakt. Enkele maanden geleden werd er al een preview van de Hangouts API vrijgegeven.

Apps

Als gebruiker krijg je op deze manier de beschikking over allerlei nieuwe en handige apps voor Hangouts. Je ziet straks zodra je een nieuwe Hangout gaat starten bovenaan in de werkbalk een 'Apps' knop staan om eenvoudig nieuwe functies aan Hangouts toe te voegen. De volgende voorbeelden worden door Google genoemd als apps die kunnen worden toegevoegd, als eerste het spel Aces Hangout om poker te spelen met vrienden, dan Cacoo om te wire-framing, mind-mappen en diagrammen te maken met anderen, Google Effects om hoeden, brillen, etc. uit te proberen, Scoot & Doodle om met vrienden te tekenen en als laatste SlideShare om samen presentaties en documenten te bekijken.

Button

Nu is er al een badge van Google+ die ingevoegd kan worden op een website en aansluitend daarop is er nu ook een specifieke Hangout Button beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. De button komt in verschillende smaken en kan ingevoegd worden op een website waarbij een app ID vereist is. Na invoegen kan een gebruiker klikken op de knop om een Hangout te starten met de apps van de ontwikkelaar die de button heeft geplaatst al geactiveerd. Een voorbeeld van de grootste knop beschikbaar zie je hieronder.

Meer informatie voor ontwikkelaars is hier te vinden.

Lees meer over: ,