Applicaties om startknop toe te voegen aan Windows 8 populair

SweetLabs, ontwikkelaar van Pokki voor Windows 8 heeft laten weten in een bericht dat de applicatie inmiddels al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload is, in december zat de applicatie al op een half miljoen downloads. De applicatie voegt een startknop inclusief menu toe aan de nieuwe versie van het besturingssysteem en gemiddeld wordt volgens SweetLabs het menu 10 keer per dag geopend. Met de aankondiging van de 1,5 miljoen downloads is er tevens een nieuwe versie van de applicatie uitgebracht. Met deze nieuwe versie is het design van het menu ververst en de plek van de notificaties is gewijzigd.

Er is een verbeterde zoekfunctie doorgevoerd en ook kan de startknop zelf nu worden voorzien van een Windows logo, uiteraard zijn ook de nodige bugs opgelost. Pokki voor de nieuwe versie van Windows is geheel gratis en kan hier op de site gedownload worden.

pokki_windows_8

Stardock

Stardock is een ontwikkelaar van een andere populaire applicatie voor Windows 8 waarmee weer een startknop kan worden toegevoegd. Deze commerciƫle applicatie genaamd Start8 is inmiddels al drie miljoen keer gedownload en ook van deze applicatie is een nieuwe versie uitgebracht. Enkele kleine features zijn toegevoegd waaronder het kunnen hernoemen van items in het menu, drag and drop support en het kunnen wijzigen van de volgorde van items. Gebruikers die momenteel al Start8 gebruiken kunnen gratis updaten naar versie 1.1. Downloaden van Start8 kan hier en de prijs is slechts 5 dollar.

Het aantal downloads van beide applicaties geeft in ieder geval aan dat de behoefte bij gebruikers wel bestaat om een startknop zoals vroeger op de taakbalk te hebben staan.

start8_update

Lees meer over: ,