Applicaties met startknop voor Windows 8 nog steeds populair

Windows 8 logoApplicaties waarmee weer een startknop en een menu wordt toegevoegd aan Windows 8 zijn bijzonder populair. Uit cijfers blijkt dat de twee populairste applicaties in totaal meer dan 8 miljoen keer zijn gedownload. Het gaat dan om de applicatie Start8 gemaakt door Stardock die 4,99 dollar kost en de gratis applicatie Pokki van SweetLabs.

Start8 is inmiddels al meer dan 5 miljoen keer gedownload en Pokki behaalde onlangs de drie miljoen downloads. Er zijn dus een hoop gebruikers die zowel de startknop als het Menu Start missen iets wat recent ook bleek uit een onderzoek van IDC. Gezien het feit dat Microsoft 100 miljoen licenties heeft verkocht van Windows 8 sinds de introductie gaat het om 8 procent van alle gebruikers die een applicatie hebben gedownload, dit mits als alle verkochte licenties van Windows geactiveerd zouden zijn wat vrijwel zeker niet het geval is.

Er gaan overigens al een tijdje geruchten over een mogelijke terugkeer van een startknop in Windows 8. Microsoft zou deze knop weer gaan toevoegen met de aankomende update die later dit jaar zal worden uitgebracht door het bedrijf. Het is echter niet zo dat het Menu Start zal terugkeren, de knop dient dan alleen om het startscherm van Windows 8 makkelijker te kunnen openen in plaats van het klikken in de hoek op een lege ruimte.

Lees meer over: ,