Applicatie zet startknop terug in Windows 8

Windows 8 beschikt zoals bekend, tot ongenoegen van diverse gebruikers niet meer over een startknop. De vertrouwde knop die werd geïntroduceerd in Windows 95 is aan de kant gezet en in plaats daarvan kun je nu alleen nog met de muis in de linkerhoek duiken om zodoende te schakelen tussen de desktop- en de nieuwe Metro-interface.

Zoals gezegd is niet iedereen even blij met het vervallen van de knop en dit was reden voor Brad Wardell, oprichter en CEO van Stardock om een gratis applicatie te ontwikkelen waarmee de startknop gewoon weer onderin in de linkerhoek wordt geplaatst.

Degene die gebruik maken van de desktop interface van Windows 8 kunnen straks na het installeren van de applicatie gewoon weer het startmenu (in een nieuw jasje) openen door op de startknop te klikken. Zodoende kun je dan weer op de oude manier bladeren door geïnstalleerde applicaties. Naast de startknop en het startmenu worden er nieuwe opties toegevoegd die in beeld komen door met de rechtermuisknop te klikken. Het gaat om het snel kunnen openen van 'Uitvoeren' en een optie om Windows af te sluiten.

Beschikbaarheid

De applicatie kan gedownload worden op deze pagina. Het is wel vereist om een mailadres in te voeren waarna je de link om de applicatie te downloaden krijgt.

Screenshots van de Consumer Preview van Windows 8 bekijk je hier.

Lees meer over: ,