Applicatie YouTube voor iPhone en iPod Touch

Morgenavond zal Apple de nieuwe versie van iOS gaan presenteren en al eerder werd duidelijk dat een bekende applicatie hierin niet meer in aanwezig is. Het gaat om de applicatie van YouTube die al sinds de eerste versie van de iPhone standaard werd meegeleverd. In iOS 6 is YouTube niet meer aanwezig omdat de licentie om de applicatie te mogen gebruiken in iOS is verlopen zo heeft Apple in een verklaring laten weten.

Daarom is er nu een nieuwe applicatie van YouTube beschikbaar in de App Store als alternatief voor iPhone en iPod Touch. Met de nieuwe applicatie waarvan enkele screenshots hieronder bekijk je eenvoudig video's en kanalen en eventueel inloggen met een eigen account kan uiteraard ook. Zoekopdrachten kunnen getypt worden maar worden uitgevoerd door deze in te spreken zoals dit ook kan op Google.com. Tevens is het mogelijk om video's te delen op sociale netwerken Twitter, Facebook en Google+.

De applicatie van YouTube is hier te downloaden. YouTube werkt momenteel nog aan een versie geoptimaliseerd voor de iPad, deze volgt in de komende maanden. Morgenavond om 19:00 uur begint het evenement van Apple en zal iOS versie 6 gepresenteerd worden.

Lees meer over: , , , , ,