Applicatie YouTube standaard niet meer in iOS 6

In de volgende versie van het mobiele besturingssysteem iOS zal de applicatie van YouTube standaard niet meer aanwezig zijn, dit blijkt uit de vierde testversie van iOS 6 die is uitgebracht door Apple. De applicatie van de videowebsite is al standaard aanwezig in het besturingssysteem sinds de eerste versie van de iPhone. Apple laat in een korte verklaring weten dat de reden hierachter is dat de licentie om de applicatie in iOS te mogen gebruiken simpelweg is verlopen. Apple laat weten dat Google momenteel bezig is met de ontwikkeling van een aparte applicatie die later in de App Store zal verschijnen.

Het is de verwachting dat Apple in het najaar iOS 6 zal gaan uitbrengen, mogelijk op 12 september tegelijk met de presentatie van de iPhone 5. In de nieuwe versie van iOS is Facebook op een vergelijkbare manier als Twitter geïntegreerd, is de belfunctie aangepast, is er een Niet Storen-knop toegevoegd en is er een eigen kaartdienst toegevoegd in plaats van Google Maps. Tevens zal het straks met de komst van iOS 6 niet meer nodig zijn om een wachtwoord in te voeren om gratis applicaties te downloaden.

iOS 6 zal straks beschikbaar zijn voor de iPhone 3GS, iPhone 4, de iPhone 4S de iPad 2 en iPad 3 en als laatste de iPod Touch vierde generatie. De iPad 1 hoort er niet meer bij.

Lees meer over: , , , , , ,