Applicatie voor Windows 8 om YouTube video’s te downloaden

In de Windows Store voor Windows 8 zijn al een hoop applicaties te vinden en een van deze applicaties is Tube Download, een programma die nog wel eens van pas kan komen. De applicatie is gemaakt door ontwikkelaar Lovo Apps en hiermee kun je eenvoudig video's op YouTube opzoeken en vervolgens downloaden om ze, ook als je geen verbinding hebt met internet, te kunnen bekijken wanneer je wilt en zo vaak je wilt.

Na het installeren druk je op de zoekknop en aan de rechterkant zal het zoekveld in beeld komen om snel een video op YouTube op te zoeken. Dit kan alleen op basis van titel, het invoeren van een ID of URL is helaas niet mogelijk. Zodra je een video hebt gevonden kun je deze afspelen en in de player staat dan een knop om de video te downloaden zoals hieronder in de screenshot, de video zal dan worden geplaatst in de map Video's. Eventueel kunnen er meerdere video's op deze maner tegelijkertijd gedownload worden.

Nadeel van de applicatie is dat deze niet gratis is, uitproberen is wel gratis maar uiteindelijk zul je er 1,49 euro voor moeten betalen als je de applicatie wilt blijven gebruiken. Naast deze applicatie die specifiek is gemaakt voor Windows 8 zijn er uiteraard ook diverse andere manieren waarop video's van YouTube gedownload kunnen worden.

Uitproberen van Tube Download kan hier.

Lees meer over: , ,