Applicatie van Google voor Windows 8

Net voor de lancering van Windows 8 aankomende vrijdag heeft Google een zoekapplicatie toegevoegd aan de Windows Store speciaal voor de nieuwe versie van het besturingssysteem. Na het installeren wordt de applicatie toegevoegd aan het startscherm en na het starten van de applicatie voor de eerste keer volgt er eerst een uitgebreide handleiding die doorlopen kan worden waarmee alle features worden uitgelegd. Zodra je begint met het typen van een nieuwe zoekopdracht verschijnen direct suggesties in beeld.

Linksboven staat een knop om voorbeelden van websites te bekijken met daarnaast een knop om zoekopties te openen. De nieuwe applicatie van de zoekmachine beschikt onder andere over de mogelijkheid om zoekopdrachten in te spreken, direct na het starten van de applicatie staat er een knop om de microfoon te activeren. Door met de rechtermuisknop te klikken of op een tablet naar links te vegen komen recent uitgevoerde zoekopdrachten in beeld plus een knop om de volledige zoekgeschiedenis te bekijken.

Op de homepage tevens een knop om een overzicht van meer producten van Google te bekijken. Je krijgt dan links naar onder andere Gmail, Google Drive, Google Reader, Google+ en Google Translate. Als laatste zal de zoekmachine ook worden toegevoegd aan het snelmenu van Windows 8 dat in beeld komt door met de muis naar de rechterkant van het scherm te gaan. Het zoekveld van Windows 8 zal dan ingesteld zijn op Google.

De applicatie van Google kan hier gedownload worden, enkele screenshots hieronder.

Lees meer over: , , ,