Applicatie van Google nu ook voor Windows RT

Nog net voor de officiële lancering van Windows 8 bracht Google een zoekapplicatie uit voor de nieuwe versie van het besturingssysteem echter bleek al snel dat de applicatie niet geschikt was voor Windows RT. Nu met een update is dit opgelost en kunnen kopers van een Surface RT en andere ARM-tablets de applicatie installeren.

De applicatie bevat de bekende functies waaronder het kunnen inspreken van een zoekopdracht, de afbeeldingenzoeker en de voorbeelden van websites zijn voor tablets geoptimaliseerd. Na installatie wordt er een tegel toegevoegd aan het startscherm. Eind vorige maand opende Google tevens de website Get your Google Back speciaal gericht op gebruikers die zijn overgestapt op Windows 8 met een link naar de Google Zoeken-app.

YouTube

Met de update is er volgens de release notes ook meer ondersteuning toegevoegd voor YouTube. Dankzij deze toevoeging kunnen video's van YouTube direct binnen de applicatie bekeken worden. Tot op heden zijn er verder geen applicaties van Google voor Windows 8 van bijvoorbeeld YouTube, Google Maps, Google+ of Google Drive. Wel heeft Google browser Google Chrome uitgebracht voor de nieuwe versie van het besturingssysteem.

Lees meer over: , , ,