Applicatie Twitter voor Windows 8 beschikbaar in Windows Store

windows_8_twitterTwitter heeft een applicatie uitgebracht specifiek voor Windows 8. Sinds de introductie van het nieuwe besturingssysteem werden applicaties van sociale netwerken zoals Twitter en Facebook gemist. Een applicatie voor Facebook bestaat nog niet in de Windows Store maar er is nu wel een applicatie van Twitter beschikbaar voor Windows 8.

Na het downloaden en installeren van de applicatie moet je eerst inloggen met je eigen gegevens van Twitter. Na het inloggen zal er gevraagd worden of Twitter uitgevoerd mag worden op de achtergrond of niet, dit kan op een later moment weer gewijzigd worden. Aan de linkerkant staat de bekende tabbladen zoals 'Verbind', 'Ontdek' en 'Ik'. Linksboven staat altijd een knop om een nieuw bericht te maken evenals een knop om te zoeken naar berichten, dit is vergelijkbaar met de applicaties voor iOS en Android. Profielen kunnen worden geopend, wijzigingen aanbrengen in je eigen profiel kan niet in de applicatie. Op het nieuwe startscherm wordt er na aanmelden live informatie getoond in de tegel.

De nieuwe applicatie kan hier worden gedownload. Overigens is een handige tip de Snap functie van Windows 8. Zodoende kun je de applicatie vastpinnen aan de zijkant (links of rechts) en de laatste updates ontvangen terwijl je bijvoorbeeld aan het surfen bent.

Of en wanneer er een applicatie van Facebook gaat komen voor Windows 8 is niet bekend. Een applicatie van Facebook werd al wel eens gespot in een advertentie maar het sociale netwerk liet ook afgelopen jaar weten alleen applicaties te ontwikkelen voor iOS en Android en verwees wat betreft een eventuele applicatie voor Windows 8 naar Microsoft.

Lees meer over: , ,