Applicatie Trein voor Windows 8

Met het uitkomen van de Release Preview versie van Windows 8 op 31 mei is tevens de eerste Nederlandse Windows 8 applicatie uitgekomen genaamd "Trein". De applicatie laat actuele vertrektijden zien en er kan eenvoudig een treisreis worden gepland. Ook is het mogelijk om actuele storingen en werkzaamheden te bekijken.

Integratie

De applicatie is geheel in de Metro stijl en heeft een nauwe integratie met Windows 8. De zoekfunctie kan gebruikt worden om naar een station te zoeken, Trein integreert met het Windows 8 zoeken en kan zo direct de vertrektijden van het gezochte station tonen. Geplande reizen kunnen gedeeld worden, zo kan een reis makkelijk geëxporteerd worden naar bijvoorbeeld een e-mail client. Handig is tevens dat stations vastgepint kunnen worden aan het startscherm zodat je snel vertrektijden van favoriete stations kan bekijken.

Ontwikkeling

De applicatie is vormgegeven volgens de Metro guidelines van Microsoft. De Windows 8 store is op dit moment nog niet toegankeijk voor alle ontwikkelaars. Elke applicatie moet door een App Excellence Lab. Pas als de applicatie voldoet aan alle eisen van Microsoft krijgt de ontwikkelaar een token om zich in te schrijven voor de Windows 8 store. Microsoft doet dit om er voor te zorgen dat de eerste applicaties kwalitatief goed zijn. Het idee is namelijk dat deze applicaties als voorbeeld moeten dienen voor veel andere developers.

Screenshots

De applicatie is binnen de Windows Store te vinden in de categorie Travel of via deze rechtstreekse link. Een aantal screenshots van de applicatie hieronder.

Lees meer over: ,