Applicatie Google+ voor iPhone nu beschikbaar

Het heeft even geduurd maar de officiële applicatie van Google+ voor de iPhone is vanaf nu beschikbaar in de App Store. De applicatie weegt 5.3 MB en kan hier gedownload worden. Let op dat de applicatie alleen werkt op een iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4.

Home

Nadat je de applicatie hebt geïnstalleerd en bent ingelogd dan kom je terecht in het hoofdvenster met de bekende onderdelen van het sociale netwerk zoals het nieuwsoverzicht, foto's en kringen. Onderaan het venster staan eventuele notificaties.

Stream

Zodra je het overzicht opent zie je hier direct de berichten van alle mensen die je volgt. Nadeel is direct dat je in dit overzicht niet kunt schakelen tussen verschillende kringen.

De stream kent een aantal verschillende weergaven. Door naar links te vegen komt er een overzicht in beeld van updates die geplaatst zijn door mensen die in de buurt zijn. Misschien ook direct een ander nadeel is dat het hier gaat om alle gebruikers en dus niet specifiek om mensen uit je eigen kringen. Filteren op kring is hier niet mogelijk. Door verder te swipen komt er een overzicht met inkomende berichten in beeld.

In het overzicht per bericht het aantal gebruikers die op de +1 knop hebben gedrukt met daarnaast het aantal geplaatste reacties. Standaard worden er twee reacties getoond.

Bericht openen

Door een bericht daadwerkelijk te openen komt de +1 knop bovenin beeld zodat je zelf een bericht kunt aanbevelen en tevens zie je hier alle geplaatste reacties. Onderaan het venster staat het veld om zelf een reactie toe te voegen aan een bericht.

Bericht plaatsen

Een nieuw bericht plaatsen kan door in de stream op het potloodje rechtsboven te drukken. Je kunt daarna direct beginnen met typen. De applicatie zal automatisch je locatie toevoegen aan het bericht maar dit kan tegengehouden worden door op het kruisje voor de locatie te drukken. Uiteraard bepaal je hier ook met welke kringen je het bericht wilt delen. Dit doe je door op 'Your circles' te klikken. Je krijgt dan een overzicht met al je kringen in beeld en hier selecteer je dan de gewenste kringen om je bericht mee te delen.

Helemaal onderaan staan dan nog twee andere knoppen. Met de eerste knop maak je direct een foto met de iPhone. Door op de knop ernaast te drukken kan er een foto die al op je telefoon staat worden toegevoegd. Het toevoegen van een video is niet mogelijk.

Foto's

Door terug te gaan naar het hoofdvenster en te klikken op Photos komen de foto's in beeld. Als eerste staat er bovenin een knop om direct een foto te maken. Verder bekijk je foto's geplaatst door gebruikers in je kringen, eigen foto's evenals je eigen albums en als laatste bekijk je hier foto's die op de telefoon staan. Door een foto zelf te openen kan er op dezelfde manier als bij een bericht een reactie worden geplaatst.

Profiel en kringen

In het hoofdvenster staat een knop om je eigen profiel te openen. Veel kun je hier niet mee behalve het bekijken van je eigen berichten en foto's plus de informatie die je over jezelf hebt ingevoerd. Wel kun je eventueel reageren op je eigen berichten.

Door op Circles te drukken krijg je een overzicht in beeld van alle personen die je volgt. Bovenaan kan er overgeschakeld worden naar de daadwerkelijke kringen. Door op een kring te klikken zie je de mensen die aan de kring zijn toegevoegd en bekijk je de bijbehorende berichten en foto's. Door een gebruiker te openen kan deze toegevoegd worden aan een andere kring of in het ergste geval geblokkeerd worden.

Het is overigens niet mogelijk om kringen te verwijderen, wel kunnen nieuwe kringen gemaakt worden om hier dan via de stream mensen aan toe te voegen.

Huddle

Als laatste een functie specifiek voor op de telefoon. In het hoofdvenster staat de optie Huddle om zodoende een chatsessie met meerdere gebruikers te starten.

Meer over de introductie van Google+ lees je hier. Een overzicht van alle berichten van de afgelopen weken over het sociale netwerk bekijk je hier.

Lees meer over: , ,