Apple’s Eddy Cue wist Steve Jobs te overtuigen van iPad Mini

Al langere tijd gaan er geruchten dat Apple op 12 september naast een iPhone 5 ook een kleinere versie van de iPad zal gaan presenteren, tot op heden bekend als de iPad Mini. Bevestiging dat het apparaat er gaat komen is er nog niet maar dat er intern bij Apple al langer over wordt gesproken is nu wel duidelijk, dit blijkt namelijk uit een e-mail die deel uitmaakt van de huidige rechtszaak in de VS tussen Apple en Samsung.

Steve Jobs was aanvankelijk erg pessimistisch over een 7 inch tablet maar Eddy Cue, senior vice president of Internet Software and Services bij Apple geloofde wel in het apparaat en heeft dit meerdere keren kenbaar gemaakt aan Jobs. Uit het mailbericht blijkt dat het Cue uiteindelijk min of meer is gelukt om Jobs te overtuigen van een 7 inch tablet.

Cue geeft aan in het mailbericht uit januari 2011, gestuurd aan onder andere de huidige CEO Tim Cook dat hij het lezen van e-mail, boeken, het bekijken van video's en gebruik van Facebook erg prettig vond werken op de Samsung Galaxy, surfen op internet was volgens hem wel een zwak punt. In het bericht verwijst Cue naar een artikel van GigaOM, Why I Just Dumped the iPad (Hint: Size Matters) en zegt dat hij het eens is met veel opmerkingen behalve (uiteraard) de opmerking om de iPad aan de kant te schuiven.

Het is nog even afwachten of de 7 inch tablet van Apple dit jaar gaat komen en de strijd aan zal gaan met onder andere de onlangs gelanceerde Nexus 7 van Google. Het lijkt er in ieder geval wel sterk op en er duiken steeds meer berichten op over het apparaat. Het laatste bericht is dat er deze maand gestart gaat worden met de productie van schermen (7.85 inch), eerder waren er al berichten dat Foxconn de iPad Mini gaat produceren.

Ondertussen gaat de rechtszaak tussen Apple en Samsung in ieder geval nog even door.

Lees meer over: ,