Apple zoekt voormalig Google Maps-medewerkers

Vanwege de enorme kritiek die Apple heeft ontvangen op de eigen kaartenapplicatie in iOS 6 is het bedrijf nu gestart met het zoeken van nieuwe medewerkers om de applicatie een stuk beter te maken. Apple gaf recent al aan in een reactie dat het nog maar de eerste versie betreft en dat het inderdaad nog beter kan. Apple richt zich met name op mensen die hebben gewerkt aan Google Maps en tegenwoordig niet meer in dienst zijn van het bedrijf. Veel voormalige medewerkers van Google zouden dolgraag aan de slag willen gaan bij Apple vanwege de kans om aan een nieuw product te werken in plaats van het doorvoeren van kleine updates in Google Maps dat al een goed werkend platform is.

Een oud-medewerker zegt dat in de afgelopen tijd diverse mensen bij Google zijn vertrokken omdat de aandacht meer kwam te liggen op indoor mapping en dat het werk daarom een stuk minder interessant werd voor deze medewerkers. Al met al een goed moment voor Apple. De voormalig medewerker zegt dat hij verwacht dat Apple zeker wel in staat zal zijn om een platform te bouwen dat in de toekomst kan concurreren met Google.

Eric Schmidt

Sinds Apple vorige week iOS 6 werd uitgebracht zijn er geruchten over Google Maps voor iOS. Voormalig CEO van Google Eric Schmidt heeft in Japan tegenover een aantal journalisten nu laten weten dat het bedrijf nog geen Google Maps applicatie voor iOS heeft ingediend bij Apple. Hij voegde hier aan toe dat Google en Apple al langere tijd met elkaar in gesprek zijn maar hierbij zei Schmidt niet of dit met Google Maps te maken had.

Als antwoord op de vraag wat hij vond van de beslissing van Apple om Google Maps te verwijderen gaf hij aan dat het bedrijf er beter aan had gedaan om Google Maps te houden. In de afgelopen dagen was er het verhaal dat Google de applicatie nog voor het einde van dit jaar af zou hebben en was er een ander verhaal dat Google Maps voor iOS zelfs al ingediend zou zijn bij Apple. Dit laatste is dan in ieder geval (helaas) niet correct.

Ontevreden gebruikers zullen dus nog even moeten wachten op een verbeterde versie van de applicatie van Apple of een nieuwe applicatie van Google. Degene die nog iOS 5 gebruiken en tevens groot fan zijn van Google Maps kunnen dan beter nog even wachten met updaten. In Londen in de Metro wordt inmiddels de onderstaande tip gegeven.

Lees meer over: , , , ,