Apple voegt twee-staps-verificatie toe aan Apple ID’s

Apple heeft twee-staps-verificatie beschikbaar gemaakt voor iCloud en Apple ID gebruikers om accounts extra te kunnen beveiligen. De nieuwe beveiligingslaag werkt vrijwel hetzelfde als bijvoorbeeld in het geval van twee-staps-verificatie bij Google. Na het activeren dient er als eerste ingelogd te worden met een gebruikersnaam en een wachtwoord zoals gebruikelijk. Daarna zal er een viercijferige code worden gestuurd naar een gekoppeld apparaat, via SMS of middels de 'Zoek mijn iPhone' applicatie voor iOS.

apple_id_tweestaps

De ontvangen code dient dan weer ingevuld te worden om te kunnen inloggen. Met de feature ingeschakeld is deze combinatie vereist, anders is inloggen niet mogelijk.

Het instellen van twee-staps-verificatie kan op de Apple ID website op de pagina 'Wachtwoord en beveiliging' echter is dit eerst nog beperkt beschikbaar, alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australiƫ en Nieuw-Zeeland. Andere landen zullen ergens in de toekomst gaan volgen, de feature zal dan automatisch worden toegevoegd aan het 'Wachtwoord en beveiliging' gedeelte.

Na het instellen is het verplicht om een unieke code bestaande uit 14 karakters uit te printen die gebruikt kan worden voor toegang tot een account in de gevallen dat er geen apparaat met iOS beschikbaar is. Deze code kan altijd worden gewijzigd, twee-staps-verificatie kan ook weer worden uitgezet. Apple Support kan een wachtwoord niet resetten.

Update

Inmiddels is Twee-staps-verificatie ook beschikbaar in Nederland, meer lees je hier.

Google

Google kent al enkele jaren twee-staps-verificatie en er gaan al enkele maanden geruchten dat Twitter op termijn met een vergelijkbare mogelijkheid zal gaan komen. Microsoft gaf afgelopen jaar nog aan de feature niet te gaan toevoegen aan Outlook.com.

Lees meer over: