Apple verkoopt 3 miljoen iPads in openingsweekend

Apple heeft zojuist laten weten dat er inmiddels 3 miljoen iPads over de toonbank zijn gegaan sinds afgelopen vrijdag. Op vrijdag ging de iPad in de verkoop in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. "The new iPad is a blockbuster with three million sold―the strongest iPad launch yet," aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. Tim Cook noemde het een "record weekend".

Apple verkocht in 2010 de eerste dag 300.000 exemplaren en het duurde 28 dagen voordat er 1 miljoen exemplaren waren verkocht. Na 80 dagen liet Apple weten dat er 3 miljoen exemplaren waren verkocht. Wat betreft de iPad 2 heeft Apple nooit officiële cijfers bekend gemaakt over het openingsweekend maar volgens analisten zou de iPad 2 afgelopen jaar in de eerste dagen een half miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

De nieuwe iPad werd op 7 maart gepresenteerd door Apple en is vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar in Nederland en daarnaast in 24 andere landen. Het is op het moment van schrijven nog niet mogelijk om op Apple.nl de iPad alvast te bestellen.

Lees meer over: ,