Apple verkoopt 3 miljoen iPads in openingsweekend

Apple heeft laten weten dat er in het openingsweekend drie miljoen iPads zijn verkocht, het gaat dan om de nieuwe iPad Mini en de vierde generatie iPad. In maart toen de iPad 3 beschikbaar kwam gingen er 1,5 miljoen exemplaren met Wi-Fi over de toonbank in het openingsweekend, in totaal verkocht Apple in die dagen 3 miljoen iPads.

Wat betreft de iPad Mini en de iPad 4 gaat het om modellen met Wi-Fi, pas later deze maand zal de iPad Mini met 3G / 4G beschikbaar komen evenals de iPad 4 met 3G / 4G. "Customers around the world love the new iPad mini and fourth generation iPad," aldus CEO Tim Cook van Apple, "We set a new launch weekend record and practically sold out of iPad minis. We're working hard to build more quickly to meet the incredible demand.” Het is overigens niet duidelijk hoeveel keer alleen de iPad Mini is verkocht door Apple.

Zowel de iPad Mini als de nieuwe grotere versie van de iPad zijn beschikbaar in 34 landen en andere landen zullen dit jaar gaan volgen. De iPad Mini is er vanaf 329 euro en de levertijd bedraagt volgens de website twee weken, het gaat dan om het 16 GB model.

Lees meer over: ,