Apple test Siri op iPhone 4

Het is tot op heden nog zo dat Siri alleen deel uitmaakt en officieel werkt op de iPhone 4S. Echter weet JailbreakNation nu te melden op basis van diverse bronnen dat Apple gestart is met het testen van de persoonlijke assistent op andere apparaten dan de 4S.

Het zou met name gaan om de iPhone 4 maar het kan ook goed zijn dat Siri op andere apparaten zoals de iPad wordt getest. Dat Siri gewoon kan werken op een iPhone 4 werd onlangs al aangetoond. Het is echter nog maar de vraag of Apple daadwerkelijk Siri op andere apparaten beschikbaar gaat maken aangezien de feature door Apple als een belangrijk onderdeel van de iPhone 4S is neergezet. Het beschikbaar maken voor andere apparaten betekent een reden minder om over te stappen naar de iPhone 4S.

Mocht Apple toch besluiten om Siri beschikbaar te maken op de iPhone 4 dan zal Nederlands voorlopig niet beschikbaar zijn. Onlangs werd duidelijk dat het zeker tot eind volgend jaar en wellicht tot begin 2013 gaat duren voordat er een Nederlandse versie is.

Update

Een woordvoerder van Apple heeft inmiddels laten weten dat er momenteel geen plannen liggen om Siri beschikbaar te maken op andere apparaten dan de iPhone 4S.

Lees meer over: , , ,