Apple presenteert nieuwe MacBook Air

Steve Jobs, de topman van Apple heeft zojuist tijdens het evenement "Back to the Mac" op het hoofdkantoor van het bedrijf in Cupertino een nieuwe MacBook Air gepresenteerd. De nieuwe MacBook Air is behoorlijk dun (0,68 inch op het dikste en 0,11 inch op het smalste punt) en vanaf nu verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, 11.6 inch en 13.3 inch.

De 11 inch uitvoering met een 1,4 GHz processor 64 Gb is er vanaf 999 euro, de duurdere 128 GB variant is er voor 1149 euro. De 13.3 inch uitvoering met een 1,86 GHz processor en 128 GB gaat over de toonbank vanaf 1299 euro, met 256 GB kost de 13 inch versie 1599. De batterij van de 11 inch versie gaat 5 uur mee en de batterij van de 13 inch versie gaat nu 7 uur mee. Beiden hebben een standby tijd van 30 dagen.

De MacBook Air kan vanaf nu besteld worden in de Nederlandse Apple Store.

App Store

Tijdens het evenement werden er nog enkele andere zaken bekend gemaakt waaronder enkele feiten over de App Store. Steve vertelde dat er nu uit de App Store 7 miljard apps zijn gedownload. Afgelopen maand maakte Apple nog bekend dat er 6.5 miljard apps waren gedownload wat neerkomt op 200 downloads per seconde.

Daarnaast krijgt de Mac al binnen 90 dagen ook een eigen App Store vergelijkbaar met de App Store voor de iPhone en iPad. De App Store zal een standaard onderdeel zijn van Mac OS X Lion, volgende zomer verwacht maar in de komende dagen krijgen gebruikers van Mac OS X 10.6 Snow Leopard ook al de beschikking over de winkel.

FaceTime

Apple heeft FaceTime voor de Mac geïntroduceerd. Zodoende kunnen gebruikers met een Mac nu videobellen met andere gebruikers van een Mac, de nieuwe iPod Touch of iPhone 4. Het betreft eerst een betaversie en deze is hier te downloaden.

Winkels

Apple heeft nu 318 winkels wereldwijd die samen 75 miljoen bezoekers hebben ontvangen tot nu toe. Het bedrijf heeft onlangs een tweede winkel in China geopend en Apple zegt dat deze winkels het drukst bezocht zijn van allemaal. Er werden in de winkels 2.8 miljoen Macs verkocht waarvan de helft aan nieuwe Mac gebruikers.

Lees meer over: , ,