Apple presenteert nieuwe iPod nano, iPod Touch en oordopjes

Apple heeft zojuist zoals verwacht naast de nieuwe iPhone ook nieuwe iPods gepresenteerd. Als eerste is er een nieuwe iPod nano die doet denken aan een kleine iPhone. De iPod nano is 5.4 millimeter dik, 38 procent dunner en het apparaatje heeft een homeknop gekregen vergelijkbaar met bijvoorbeeld de iPhone en aan de zijkant zitten knoppen om de volume te regelen. De iPod nano is er in totaal in zeven verschillende kleuren, zwart, wit, roze, groen, blauw, geel en rood. Tevens is Bluetooth toegevoegd.

Ook heeft de iPod nano net als de iPhone de nieuwe smallere connector gekregen. Het is wel zo dat alleen de iPod nano 16 GB versie te koop zal zijn voor een prijs van 149 dollar.

iPod Touch

Wat betreft de iPod Touch heeft Apple ook een nieuwe versie gepresenteerd. De vijfde generatie iPod Touch krijgt een A5-processor, is 6.1 millimeter dik en weegt slechts 88 gram. Ook krijgt het apparaat een groter scherm zodat net als bij de nieuwe iPhone vijf rijen iconen onder elkaar passen. De Touch heeft een 5 megapixel iSight-camera plus autofocus en flitser, de batterij is nu goed voor 40 uur muziek. Opvallend is een nieuwe kleine knop die is toegevoegd, het drukken hierop tovert een heus armbandje tevoorschijn.

Voor het eerst zal ook Siri, de persoonlijke assistent beschikbaar gaan komen op de iPod Touch en ook voor het eerst komt het apparaat in meerdere kleuren beschikbaar, zwart, wit, blauw, geel en rood. De nieuwe iPod Touch komt in twee smaken, 32 GB en 64 GB voor 299 en 399 dollar. De vierde generatie 16 GB kost 199 dollar en de 32 GB 249 dollar.

De nieuwe iPod nano en de nieuwe iPod Touch zijn vanaf volgende maand beschikbaar.

Oordopjes

Tevens zijn er nieuwe oordopjes aangekondigd die al eerder uitlekte, deze vernieuwde oordopjes heten Earpods en blijven beter in je oor zitten. De nieuwe oordopjes worden standaard meegeleverd met de Touch, iPod nano en iPhone 5. De nieuwe oordopjes zijn per direct beschikbaar op de website van Apple voor 29 euro, de levertijd is 3 dagen.

Apple zal overigens ook in oktober een geheel nieuwe versie van iTunes gaan uitbrengen.

Lees meer over: ,