Apple presenteert plastic iPhone 5C in kleuren groen, wit, blauw, roze en geel

Apple presenteert plastic iPhone 5C in kleuren groen, wit, blauw, roze en geel

De geruchten gingen al langer rond en nu is daar de officiële presentatie van Apple van de iPhone 5C, voorheen ook iPhone Lite genoemd. De iPhone 5C is een iets goedkopere variant vergeleken met de nieuwe iPhone 5S en beschikbaar in meerdere kleuren. Dit zijn de kleuren groen, wit, blauw, roze en geel. Zodoende staat de letter C dan ook voor Color.

Qua specificaties kan het nieuwe toestel het logischerwijs niet halen bij de nieuwe iPhone 5S. Het toestel beschikt net als de iPhone 5 over een A6-processor en eveneens net als de iPhone 5 over een 4-inch scherm (resolutie van 1136 bij 640 pixels) en een 8-megapixel camera. De batterij is wel iets groter vergeleken met de iPhone 5. Wat betreft het materiaal is er gekozen voor plastic in plaats van aluminium, de achterkant is uit één stuk plastic gemaakt. De iPhone 5C is 59,2 millimeter breed, 8,97 millimeter dik, 123,8 millimeter hoog en weegt 112 gram. Het toestel beschikt over een Lightning-aansluiting en uiteraard iOS 7.

iphone5c_groen

Speciaal voor het nieuwe toestel heeft Apple een aantal nieuwe speciale hoesjes bedacht met patronen (voorbeeld zie je hieronder). Een hoesje kost 29 dollar en is beschikbaar in een groot aantal kleuren, goed te combineren met de kleuren waarin het toestel zelf beschikbaar is. Tevens beschikt iOS 7 over een aantal bijpassende achtergronden.

iphone5c_groen_hoesje

Prijs en beschikbaarheid

Alvast bestellen van de iPhone 5C kan vanaf aanstaande vrijdag (13 september) in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, China, Japan en Singapore en het toestel zal vanaf 20 september in de winkels liggen. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de iPhone 5C naar Nederland zal gaan komen.

Dan opslagcapaciteit en prijzen. De goedkoopste versie van de iPhone 5C is er in combinatie met een tweejarig contract voor 99 dollar met een opslagcapaciteit van 16GB. De iPhone 5C met 32GB kost 199 dollar. De prijs voor een toestel zonder contract is 549 dollar voor de 16GB versie en 649 dollar voor de 32GB versie. De iPhone 5 zal overigens gaan verdwijnen, zowel de drie jaar oude iPhone 4 en de iPhone 4S blijven bestaan.

Lees meer over: ,