Apple presenteert iPhone 5C met 8GB

Apple presenteert iPhone 5C met 8GB

Apple heeft een nieuwe versie van de iPhone 5C gepresenteerd met een opslagruimte van 8GB. Gisteren doken er al geruchten op over de nieuwe versie van de iPhone 5C dankzij een gelekt document op internet van een Duitse telecomprovider. In het uitgelekte document stond dat de 5C 8GB vanaf vandaag in de verkoop zou gaan in Duitsland.

De iPhone 5C werd afgelopen jaar op 10 september tegelijk met de nieuwe iPhone 5S gepresenteerd. De iPhone 5C is een iets goedkopere variant vergeleken met de iPhone 5S en beschikbaar in meerdere kleuren. Het toestel beschikt over dezelfde A6-processor als de iPhone 5 evenals hetzelfde 4-inch scherm en een 8-megapixel camera. Het toestel is van plastic in plaats van aluminium, de achterkant is uit één stuk plastic gemaakt.

De iPhone 5C met 8GB opslagruimte is per direct beschikbaar in diverse Europese landen waaronder in Duitsland en in Frankrijk maar helaas nog niet direct in Nederland. Het is op dit moment ook niet duidelijk vanaf wanneer het toestel hier verkrijgbaar zal zijn. In alle winkels van Apple is het toestel 50 euro goedkoper dan de 16GB versie, in Duitsland is dat 549 euro. Hier kost de 16GB versie overigens 599 euro en de 32GB versie kost 699 euro.

Lees meer over: ,