Apple presenteert CarPlay voor gebruik iPhone in de auto

Apple presenteert CarPlay voor gebruik iPhone in de auto
Foto CarPlay

Apple heeft CarPlay gepresenteerd voor integratie in auto's. Met CarPlay kan een iPhone eenvoudig gekoppeld worden aan het entertainmentsysteem van een auto. Op het scherm in de auto worden dan de verschillende functies van de iPhone getoond waarbij de bediening over het algemeen met behulp van Siri zal gaan zodat de bestuurde de ogen op de weg kan houden. Zo kan er makkelijk gebeld worden, kunnen berichten worden voorgelezen en handsfree worden opgesteld, kan muziek aanwezig op het aangesloten iOS-apparaat gestart worden en kan uiteraard de kaartenapp van Apple worden gebruikt.

Ook werkt CarPlay met andere muziekapps zoals Spotify en iHeartRadio. Uiteindelijk is het nog zo dat het bedrijf zelf beslist welke apps werken indien de iPhone is gekoppeld aan het entertainsysteem van de auto. Dit heeft onder andere tot gevolg dat een app als Google Maps niet zal werken maar dat alleen de kaartenapp van Apple zelf gebruikt kan worden.

Deze week tijdens de autobeurs in Genève zullen de autofabrikanten Volvo, Mercedes en Ferrari de eerste modellen met CarPlay gaan presenteren. Andere autofabrikanten die nog gaan volgen zijn BMW, Ford, Jaguar, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki, Toyota, General Motors, Honda en Hyundai. Het is niet duidelijk wanneer de eerste modellen van deze autofabrikanten zullen gaan verschijnen. Daarnaast is het overigens nog zo dat General Motors, Honda en Hyundai ook kijken naar een integratie van Android. Verder valt op dat bepaalde grote automerken nog missen zoals Volkswagen en Audi.

CarPlay is beschikbaar als update voor iOS 7 (mogelijk al met iOS 7.1 deze maand) en werkt met de iPhone 5, iPhone 5S en iPhone 5C. Ondersteuning voor de iPad ontbreekt vooralsnog. De eerste auto's met CarPlay moeten later dit jaar op de markt komen. De autobeurs in Genève begint aanstaande donderdag 6 maart en zal tot 16 maart duren.

carplay_ios_1

carplay_ios_2

carplay_ios_3

Lees meer over: , ,