Apple plaatst grote foto Nelson Mandela op homepage website

Apple plaatst grote foto Nelson Mandela op homepage website

Sinds vrijdag eert Google op elke lokale homepage van de zoekmachine de donderdag overleden Nelson Mandela. Het bedrijf heeft onder het zoekveld op de homepage de tekst "Nelson Rolihlahla Mandela, 1918 - 2013" geplaatst met een link naar nelsonmandela.org.

Apple heeft besloten om vandaag Nelson Mandela te eren. Wie naar de homepage van Apple.nl gaat krijgt een grote foto van Mandela in beeld te zien. De afbeelding linkt verder niet naar een andere pagina en dient alleen als eerbetoon aan de overleden oud-president van Zuid-Afrika. CEO Tim Cook van Apple plaatste gisteren het volgende bericht op zijn eigen account op Twitter, Amazing human being. Champion of freedom and human dignity. He set an example for all of the world. RIP Nelson Mandela. We miss you already.

Apple paste een aantal keer eerder de homepage op deze manier aan, onder andere in 2011 na aanleiding van het overlijden van medeoprichter Steve Jobs. Toen werd er ook een grote foto geplaatst. Afgelopen jaar herdacht Apple Steve Jobs door een video te plaatsen op de homepage omdat het een jaar geleden was dat Steve Jobs was overleden.

Lees meer over: