Apple past homepage aan om excuses buiten beeld te houden

Vorige week plaatste Apple op de homepage van de Britse website een excuses als gevolg van een verloren rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk omtrent de Galaxy Tab van Samsung en de eigen iPad. Het bedrijf moest zodoende op de homepage van de Britse website aangeven dat de Galaxy Tab geen kopie is van de iPad. Echter de tekst die in eerste instantie werd geplaatst op de homepage voldeed niet aan de eisen van de Britse rechtbank omdat de iPad vooral werd opgehemeld ten opzichte van de tablet van Samsung en daarom moest het bedrijf deze week van de rechter de tekst aanpassen.

Apple heeft deze week echter ook nog iets anders aangepast op de Britse homepage, vermoedelijk vanwege de excuses die nog tot 14 december moet blijven staan. Diverse gebruikers hebben namelijk ontdekt dat het bedrijf de homepage van de website dusdanig heeft aangepast dat de verklaring altijd buiten beeld zal blijven. Wie de Britse homepage van Apple bezoekt ongeacht de gebruikte resolutie ziet de verklaring standaard nooit direct in beeld staan, om de verklaring te zien moet er altijd naar beneden worden gescrolld. Het gaat om een klein stukje Javascript toegevoegd aan de website waarmee wordt gezorgd dat de advertentie voor de iPad Mini altijd de gehele homepage vult.

Het is niet met zekerheid te zeggen dat het bedrijf deze aanpassing nu bewust heeft doorgevoerd om zodoende de verklaring buiten beeld te houden voor bezoekers al lijkt het er wel op. Het moet wel gezegd worden dat op de Nederlandse homepage van Apple hetzelfde te zien is, echter op de Amerikaanse homepage is dit dan weer niet het geval. Feit is wel dat de meeste bezoekers van de website de excuses dus nooit zullen zien.

Lees meer over: ,