Apple over iPhone 5 en paarse gloed op foto’s

Wie een iPhone 5 heeft weten te bemachtigen en foto's heeft gemaakt heeft misschien gemerkt dat er soms een paarse gloed op de foto's is te zien. In de afgelopen dagen hebben diverse gebruikers van de iPhone 5 hun zorgen geuit over deze gloed.

Apple erkent het probleem en heeft na aanleiding van de berichten een supportpagina online geplaatst waarop een simpele oplossing is te vinden. Apple legt op deze pagina uit dat de paarse gloed namelijk te maken heeft met de hoek waaronder licht binnenvalt. Een verkeerde hoek zou zorgen voor reflectie op de oppervlakten in de camera, waarna er via die manier dus licht op op de camera-sensor valt. De oplossing is simpel, namelijk de camera bewegen zodat het licht anders valt of de lens afschermen met je hand. Tevens geeft het bedrijf aan dat het probleem zich ook kan voordoen op oudere modellen.

"Most small cameras, including those in every generation of iPhone, may exhibit some form of flare at the edge of the frame when capturing an image with out-of-scene light sources. This can happen when a light source is positioned at an angle (usually just outside the field of view) so that it causes a reflection off the surfaces inside the camera module and onto the camera sensor. Moving the camera slightly to change the position at which the bright light is entering the lens, or shielding the lens with your hand, should minimize or eliminate the effect." aldus de uitleg van Apple op de supportpagina.

In de onderstaande vergelijking van The Next Web is te zien dat de paarse gloed zowel is te zien op de foto gemaakt met de iPhone 4S als op de foto gemaakt met de iPhone 5.

Lees meer over: ,