Apple ontslaat manager verantwoordelijk voor kaartenapplicatie

Apple heeft degene die als hoofd van het team verantwoordelijk was voor alle problemen met de nieuwe kaartenapplicatie van het bedrijf ontslagen. Dit weet Bloomberg te melden op basis van diverse bronnen bekend met de kwestie maar anoniem willen blijven omdat het nieuws nog niet officieel bekend is gemaakt door het bedrijf.

Richard Williamson heeft volgens deze bronnen zijn ontslag gekregen van Senior Vice President Eddy Cue, Cue is degene die het stokje afgelopen maand overnam van Scott Forstall die als hoofdverantwoordelijke iOS werd ontslagen door Apple. Het ontslag van Forstall kwam onder andere doordat hij weigerde om een handtekening te zetten onder een excuusbrief aan alle gebruikers van iOS 6 vanwege de problemen met de kaartenapplicatie. Uiteindelijk werd er wel een excuus van Tim Cook online geplaatst.

Direct na de introductie kwam er al veel kritiek op de nieuwe kaartenapplicatie en was het verlangen bij veel gebruikers naar een Google Maps applicatie groot. Eerder deze maand was er nog het bericht dat Google nog voor het einde van dit jaar een applicatie van Google Maps zou willen gaan uitbrengen voor iOS, mogelijk met turn-by-turn-navigatie.

Lees meer over: ,