Apple Maps meest gebruikte iOS-applicatie volgens Nielsen

Ondanks alle problemen die er waren met Apple Maps is de kaartenapplicatie wel de meest gebruikte applicatie dit jaar geworden op het platform zo blijkt uit cijfers van Nielsen. Apple Maps werd door meer dan 32 miljoen gebruikers maandelijks gebruikt gevolgd door Facebook op de tweede plaats met gemiddeld 28 miljoen gebruikers per maand. Op de eerde plaats YouTube met 22,6 miljoen maandelijkse gebruikers en op de vierde plaats de applicatie Stocks van Apple zelf, standaard al jaren aanwezig in iOS.

Na alle problemen met de kaartendienst van Apple waren een hoop gebruikers blij met de komst van Google Maps voor iOS. De applicatie werd binnen 48 uur meer dan 10 miljoen keer gedownload. Omdat de cijfers van Nielsen gaan over de maanden januari tot en met oktober staat de applicatie van Google nog niet in het onderstaande overzicht. Apple Maps kwam met iOS 6 uit in september en al snel volgde veel kritiek vanwege de vele fouten.

ios_apple_maps

Android

Nielsen heeft ook naar de populairste Android applicaties gekeken en hier staat Google zelf op de eerste plaats met gemiddeld 44,3 miljoen unieke maandelijkse gebruikers. Op de tweede plaats ook een applicatie van Google en dit is Gmail, op de derde plaats staat Facebook met gemiddeld 42,3 miljoen gebruikers per maand. Google Maps is al langer beschikbaar als applicatie voor Android en daarom is Maps hier wel te zien in de top 10, op de vierde plaats met 41,9 miljoen gebruikers. De top 5 wordt afgesloten door YouTube.

android_stats_2012

Lees meer over: , , , ,