Apple levert marktaandeel in op tabletmarkt

Uit een onderzoek van IDC blijkt dat Apple het afgelopen kwartaal flink marktaandeel op de tabletmarkt heeft ingeleverd. Volgens het onderzoek zijn er wereldwijd ongeveer 27,8 miljoen tablets verkocht in het derde kwartaal van dit jaar. De tabletmarkt groeide met 49,5 procent flink vergeleken met het derde kwartaal van afgelopen jaar, vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar groeide de totale tabletmarkt met 6,7 procent.

Apple leverde flink in volgens IDC van 65,5 procent in het tweede kwartaal van dit jaar naar 50,4 procent in het derde kwartaal. Als reden worden de berichten over de iPad Mini genoemd, veel consumenten zouden vanwege alle geruchten over het apparaat hebben gewacht met het kopen van een tablet tot de introductie van het nieuwe model. Nu de iPad Mini eenmaal uit is gebracht door Apple evenals de vierde generatie van de grotere iPad is het de verwachting van het onderzoeksbureau dat het marktaandeel van Apple in het vierde kwartaal van dit jaar weer flink zal gaan stijgen. Vanwege de vrij hoge prijs van de iPad Mini verwacht IDC tevens dat er genoeg ruimte overblijft voor tablets met Android.

Ondertussen zag Samsung het marktaandeel flink stijgen. Het bedrijf verkocht in het derde kwartaal 5,1 miljoen tablets wereldwijd, een stijging van 115 procent vergeleken met het tweede kwartaal en een stijging van 325 procent vergeleken met het derde kwartaal van afgelopen jaar toen Samsung in totaal maar 1,2 miljoen tablets wereldwijd verkocht. Amazon verkocht in totaal 2,5 miljoen tablets, goed voor een marktaandeel van 9 procent.

Lees meer over: , ,