Apple lanceert iPhone 4 – Bing toegevoegd als zoekmachine

Steve Jobs heeft de nieuwe iPhone 4 onthuld tijdens het Worldwide Developpers Conference 2010 in San Francisco. De nieuwe versie is de dunste smartphone op dit moment verkrijgbaar en heeft een nieuw design gekregen. Het toestel heeft een glazen voor en achterkant met een metalen rand. In deze rand zijn de antennes voor WiFi, GPS en Bleutooth onder andere verwerkt.

De iPhone 4 is 9,3 mm dik, 24 procent dunner dan de huidige iPhone. Verder is er een verbeterd scherm met een veel hogere resolutie, 960 x 640, 800:1 contrast ratio. Nieuwe nieuwe camera's zijn geplaatst aan de voor en achterkant van het toestel, de 5 megapixel camera aan de achterkant heeft tevens een flits en kan HD video opnemen.

De batterij is ook verbeterd: 7 uur bellen, 300 uur standby tijd, 10 uur WiFi browsen, 6 uur 3G browsen, 40 uur muziek en 10 uur video.

De iPhone, 16 GB heeft een prijskaartje van $199,- en het 32 GB model kost $299,-. Vanaf 24 juni zal het toestel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Japan. Nederland is in juli aan de beurt.

Bing

Steve Jobs heeft verder bekend gemaakt dat zoekmachine Bing van Microsoft is toegevoegd aan browser Safari. Google blijft de standaard zoekmachine en daarnaast kan er gekozen worden voor Yahoo en dus nu ook Bing.

Lees meer over: , , , ,