Apple koopt advertenties bij Google en Microsoft voor verjaardag Mac

Apple koopt advertenties bij Google en Microsoft voor verjaardag Mac

Deze week bestaat de Macintosh van Apple precies dertig jaar en het bedrijf wil om de verjaardag te vieren zoveel mogelijk mensen bereiken. Om de speciaal door Apple ingerichte website te promoten en de verjaardag van de Macintosh te vieren heeft het bedrijf zelfs advertenties ingekocht bij Google en Microsoft. Gebruikers van Yahoo zien de advertentie ook verschijnen, de advertenties van Yahoo zijn weer afkomstig van Microsoft.

Zodra er zoekopdrachten zoals 'Mac' of andere gerelateerde zoekopdrachten worden uitgevoerd verschijnt er bovenaan de zoekresultaten een advertentie met een verwijzing naar de website van Apple. De advertentie heeft als titel Happy Birthday, Mac met eronder een korte omschrijving.‎ Het klikken op de advertentie zorgt voor een pagina over Macs waar weer wordt doorverwezen naar de ingerichte website voor de dertigste verjaardag.

Google heeft in ieder geen speciaal logo (Doodle) geplaatst om de verjaardag van de Macintosh te vieren en ook Bing heeft verder geen aandacht aan geschonken aan de verjaardag met een aangepaste achtergrondfoto op de homepage van de zoekmachine.

google_search_mac_ad

bing_search_ad

yahoo_search_mac

Lees meer over: , , , , ,