Apple komt met app voor Android om gebruikers te helpen om over te stappen

Apple komt met app voor Android om gebruikers te helpen om over te stappen

Afgelopen jaar in september tegelijk met de introductie van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus kwam Apple met een uitgebreide online handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe bestaande gebruikers van Android eenvoudig de overstap kunnen maken naar iOS.

Met iOS 9 gaat Apple een volgende stap nemen zo blijkt uit een pagina op de website van het bedrijf met informatie over de nieuwe versie van iOS. Er gaat namelijk een nieuwe app komen genaamd Move to iOS waarmee gebruikers van Android draadloos kunnen migreren naar iOS. Met de app kunnen veilig contactpersonen worden overgezet evenals berichten, foto's en video's, bookmarks, e-mailaccounts, agenda's, wallpapers, muziek en boeken.

Daarnaast kan Move to iOS gratis apps voor Android die worden gebruikt zoals Facebook en Twitter als suggesties tonen om deze zodoende snel te kunnen downloaden vanuit de App Store. , Voorwaarde is uiteraard wel dat deze apps beschikbaar zijn voor iOS. Betaalde apps zullen indien beschikbaar door Move to iOS worden toegevoegd aan de iTunes Wish List.

De verwachting is dat de nieuwe app van Apple zal worden gepubliceerd in de Google Play Store op het moment dat iOS 9 beschikbaar komt, dit zal ergens in de herfst dit jaar zijn.

move_to_ios

Lees meer over: , , , ,