Apple gaat winkel in Den Haag openen, vlakbij het Binnenhof

Apple is van plan om een tweede winkel te gaan openen in Den Haag nadat de eerste winkel eerder dit jaar in maart werd geopend in Amsterdam. De nieuwe Apple Store zal gehuisvest worden in drie panden in de Haagse Passage, in de afgelopen dagen gingen er al geruchten rond over een mogelijke winkel maar inmiddels zouden de contracten zijn getekend voor het pand. Het gaat om het pand van Boekhandel Verwijs inclusief de kelders evenals de direct aangrenzende panden links en rechts van de boekhankdel. Boekhandel Verwijs, gevestigd in het pand sinds 2004 moet verhuizen vanwege een samenvoeging met boekhandel De Slegte, links naast de boekhandel is momenteel een Ecco schoenenwinkel te vinden en rechts een damesmodezaak, beide winkeliers zullen moeten gaan vertrekken voor de komst van de nieuwe winkel van Apple.

Detail is tevens dat het bedrijf bij de onderhandelingen het voor elkaar heeft gekregen dat er rond Kerst in het midden van de meer dan 120 jaar oude overdekte winkelstraat er geen kerstboom meer komt te staan nadat de winkel is geopend. Daarom zal dit jaar het de laatste keer zijn dat er een kerstboom staat tenzij het langer dan een jaar gaat duren voordat het bedrijf de winkel opent. In totaal heeft de winkel een 1750 m2 plus de kelder en aangrenzende panden waardoor de winkel nog groter zal worden dan de huidige winkel aan het Leidseplein in Amsterdam met een oppervlakte van 2500 m2. Het zal nog wel even duren voordat de winkel open zal gaan. Zo doken de eerste berichten over een winkel in Amsterdam al op in 2010 maar opende de winkel uiteindelijk pas in maart 2012.

Aan personeel is ook al gedacht. Mensen die hadden gesolliciteerd bij het bedrijf voor de winkel in Amsterdam zouden nu al door recruiters van Apple zijn benaderd voor een functie in andere steden. Er werd gesproken over Den Haag maar ook over Rotterdam en Utrecht.

Lees meer over: ,