Apple gaat plotseling herstarten iOS 7 binnenkort oplossen

Apple gaat plotseling herstarten iOS 7 binnenkort oplossen

Binnenkort zal Apple een bug gaan oplossen in iOS 7 waar sommige iPhone en iPad gebruikers met de laatste versie van het mobiele besturingssysteem last van hebben.

Diverse gebruikers klagen al sinds september in onder andere de forums van Apple over het plotseling opnieuw opstarten van hun toestel. Afhankelijk van de kleur van het toestel komt er dan een zwart of een wit scherm in beeld met het logo van Apple geplaatst in het midden (White/Black Screen of Death). Er zijn ook gebruikers die hebben gemeld dat het probleem zich alleen voordoet indien de batterij van het toestel onder de 30 procent komt.

In de meeste gevallen is er na de herstart niets aan de hand al zijn er ook gebruikers die last hadden van dataverlies. De bug is niet beperkt tot een specifiek toestel, eigenlijk alle apparaten met het mobiele besturingssysteem kunnen dus last hebben van het probleem.

Apple is op de hoogte van het probleem en zal de bug met een volgende update, vermoedelijk iOS 7.1, gaan oplossen. Het is echter niet duidelijk wanneer de update zal gaan uitkomen, dit zou zo nog maar eens kunnen gaan duren tot ergens in maart. Met iOS versie 7.1 zullen er tevens enkele kleine wijzigingen in de vormgeving worden doorgevoerd.

Lees meer over: ,