Apple en Google ondernemen actie tegen apps met Flappy in de titel

Apple en Google ondernemen actie tegen apps met Flappy in de titel

Apple en Google zijn begonnen met het weren van nieuwe apps met in de titel het woord Flappy verwerkt. Begin deze maand besloot ontwikkelaar Dong Nguyen om Flappy Bird uit zowel de App Store van Apple te halen als de Play Store van Google vanwege het grote succes. Dong Nguyen kon de plotselinge populariteit niet aan en besloot zodoende om te stoppen met de verdere ontwikkeling van het spel tot grote teleurstelling van de vele fans.

Na het offline halen van Flappy Bird verschenen er al snel veel kopieën en ook werd er een HTML5 versie van het spel gemaakt. Om te voorkomen dat er nog meer kopieën verschijnen in de App Store is Apple zo het lijkt begonnen met het weigeren van spellen met het woord Flappy in de titel zo ontdekte Ken Carpenter van Mind Juice Media in Canada. Carpenter wilde een app indienen met de titel Flappy Dragon maar dit lukte niet.

De reden die werd opgegeven door Apple was dat er met de naam van de app geprobeerd werd om mee te liften op de naam van een andere populaire app en dit is in strijd met algemene voorwaarden. In de voorwaarden voor ontwikkelaars van apps staat inderdaad dat het niet toegestaan is om op deze manier mee te liften maar het gaat dan wel om apps die nog in de App Store staan en Flappy Bird staat al een week niet meer in de App Store.

Andere ontwikkelaars hebben ook al laten weten op Twitter dat hun apps werden geweigerd om dezelfde reden. De app van Carpenter werd ook offline gehaald door Google vanwege dezelfde reden nadat de app een aantal uur beschikbaar was in de Play Store. Carpenter ontving geen waarschuwing van Google over het offline gaan van de app.