Apple dient verzoek in om merknaam iWatch te registreren

iwatch_logo Apple heeft in Japan begin vorige maand een verzoek ingediend om de merknaam iWatch te registreren. Door het verzoek van het bedrijf worden de geruchten over het slimme horloge waar ongeveer 100 ontwerpers aan zouden werken weer gevoed.

Er gaan al enkele maanden geruchten rond over de komst van een mogelijke iWatch. Zo was er in maart nog het bericht dat het horloge mogelijk dit jaar nog in de winkels zal komen te liggen echter was er op dat moment ook het bericht dat Apple eerst nog wel een aantal problemen moest tackelen. Zo was er een probleem met bijvoorbeeld de batterijduur van het slimme horloge. De batterij zou minstens vier tot vijf dagen mee moeten kunnen gaan terwijl het prototype het slechts een aantal dagen zou volhouden.

Voor de iWatch zou Apple een aangepaste versie van iOS ontwikkelen en niet een alternatief besturingssysteem. Het horloge zou gekoppeld kunnen worden met een iPhone of iPad, verdere functionaliteiten zijn nog niet bekend. Apple wilde niet reageren op het ingediende verzoek. Recent waren er ook geruchten over een smartwatch van Google.

Lees meer over: ,