Apple CEO hint naar nieuwe producten later dit jaar

Apple LogoTijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft CEO Tim Cook van Apple laten weten dat er momenteel druk wordt gewerkt aan nieuwe hardware, software en services en dat het bedrijf niet kan wachten om deze hardware en software later dit jaar en volgend jaar te introduceren. Tevens gaf de CEO aan dat het bedrijf met sommige van deze producten zal gaan stappen in nieuwe categorieën maar hij gaf verder geen details vrij. Dit zou kunnen duiden op een smartwatch waar al sinds begin februari geruchten over zijn en ook gaan er al langer geruchten rond over een mogelijke televisie van het bedrijf.

Apple liet weten 37.4 miljoen iPhones te hebben verkocht in het tweede kwartaal vergeleken met 35,1 miljoen afgelopen jaar. Het bedrijf verkocht 19,5 miljoen iPads, dit waren er 11,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Er werden iets minder dan 4 miljoen Macs verkocht vergeleken met 4 miljoen Macs afgelopen jaar. Verder zijn er nu meer dan 45 miljard applicaties gedownload uit de App Store, dit nadat de mijlpaal van 40 miljard downloads in januari werd gepasseerd. Er worden 800 applicaties per seconde gedownload. Er zijn 850.000 applicaties in totaal beschikbaar waarvan 350.000 applicaties specifiek voor de iPad. De omzet van het bedrijf steeg naar een bedrag van 43,6 miljard, in totaal heeft Apple nu een slordige 145 miljard dollar op de bank staan.

Naast de kwartaalcijfers heeft Apple ook het jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) aangekondigd. De conferentie zal plaatsvinden in San Francisco van 10 juni tot 14 juni en hier zal het bedrijf onder andere de nieuwe versie van iOS gaan presenteren.

Lees meer over: , , , ,