Apple brengt iOS 4.2 uit plus Zoek mijn iPhone app voor iedereen

Apple heeft iOS 4.2 beschikbaar gesteld voor de iPad, iPhone en iPod Touch en kan gratis gedownload worden via iTunes. De update brengt diverse nieuwe functionaliteiten waarvan een overzichtje hieronder. De software-update is geschikt voor de iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G en de iPod touch (2e generatie) of nieuwer.

  • AirPrint: E-mails, foto's, webpagina's en meer rechtstreeks afdrukken via een lokaal draadloos netwerk op printers die geschikt zijn voor AirPrint.
  • AirPlay: Video's, muziek en foto's draadloos naar de Apple TV streamen. Muziek draadloos naar voor AirPlay geschikte luidsprekers en ontvangers streamen, inclusief de AirPort Express.
  • Verbeteringen in FaceTime: Gesprekken starten via stembediening, Gesprekken starten vanuit sms-berichten, Ondersteuning voor Bluetooth-accessoires.
  • Zoeken naar tekst op webpagina's in Safari.
  • Nieuwe lettertypen voor Notities.
  • Nieuwe sms/mms-tonen en de mogelijkheid om deze per contactpersoon in te stellen.
  • Extra instellingen voor beperkingen (ouderlijk toezicht): Accountinstellingen, Verwijderen van apps, Game Center-vrienden, Locatie-instellingen.
  • Mogelijkheid om .ics-bestanden in Agenda te importeren
  • Oplossingen voor problemen, waaronder: Geen ongewenste bijgeluiden meer bij het opnemen van audio met de 4e generatie iPod touch en verbeteringen in het afspelen van audio via USB op stereo-installaties in de auto.
  • De update brengt tevens multitasking evenals de mappenfunctie naar de iPad.

Zoek mijn iPhone app

Naast de update heeft Apple de applicatie Zoek mijn iPhone beschikbaar gesteld voor iedereen met een iPhone 4, iPad of iPod Touch. De app bestond al langer maar was altijd alleen beschikbaar voor gebruikers met een MobileMe abonnement. De App is handig om je apparaat apparaat terug te vinden als je deze bent kwijtgeraakt.

Met de applicatie kan het apparaat gelokaliseerd worden op een plattegrond en eventueel kan er voor gekozen worden om een bericht te tonen op het scherm voor de vinder of een geluid af te spelen op volle sterkte, 2 minuten lang. Tevens is het mogelijk om op afstand een toegangscode in te stellen of eventueel de gegevens permanent te wissen.

Het instellen van de applicatie gaat op de volgende manier. Ga hiervoor naar de instellingen, klik op Mail, Contact, Agenda en klik daarna op 'Voeg account toe'.

Selecteer dan MobileMe en vul de gegevens van je Apple ID in. Volg daarna de verdere stappen om "Zoek mijn iPhone" in te schakelen. Als deze stappen uitgevoerd zijn kan de applicatie gestart worden door in te loggen met je Apple ID.

Lees meer over: , , , , ,