Apple betaalt echtpaar 1.7 miljoen dollar voor huis

Het zal je huis maar zijn. Apple heeft een echtpaar uit North Carolina 1.7 miljoen betaald voor hun woning. Nadat het bedrijf het huis had gekocht is het direct met de grond gelijk gemaakt omdat de woning plaats moest maken voor een nieuw Apple-datacenter. Voor de bouw van het nieuwe datacenter had Apple zijn oog laten vallen op een terrein in North Carolina.

Er was alleen een klein probleem, de familie Fulbright die tot op het moment van verkopen al 34 jaar op die plaats woonde. Apple deed al eerder twee financiële voorstellen maar beide voorstellen werden afgewezen door de familie (geef ze eens ongelijk). Bij het derde voorstel van 1.7 miljoen dollar was het dus raak. "Apple zei dat we onze prijs mochten noemen, en dat hebben we gedaan", aldus Kathy Fulbright.

Zo blijkt de koop van het stukje grond een goede investering geweest te zijn. De familie kocht de grond ooit voor zesduizend dollar. In de tussentijd zet Apple de vaart erachter, nog voor het einde van het jaar moet het nieuwe datacenter operationeel zijn.

Lees meer over: