Apple App Store op weg naar 25 miljard downloads

Begin 2011 begon Apple met een actie omdat het aantal van 10 miljard downloads zou worden gaan bereikt. Degene die op dat moment precies de 10 miljardste applicatie zou downloaden zou een iTunes Gift Card ontvangen van maar liefst 10.000 dollar. De prijs werd uiteindelijk gewonnen door Gail Davis, een vrouw uit Orpington, Engeland. Grappig detail was toen dat de vrouw werd opgebeld door Tim Cook, nu de huidige CEO van Apple maar het verhaal niet direct geloofde en dacht dat ze in de maling werd genomen.

25 miljard

Het gaat bijzonder hard met het aantal downloads want nu iets meer dan een jaar later staat Apple op het punt om het aantal van 25 miljard downloads te bereiken.

Op een vergelijkbare pagina als afgelopen jaar staat een teller die op het moment van schrijven staat op 24.325.795.978 downloads. Je hoeft dit keer (gelukkig) niet degene te zijn die precies de 25 miljardste applicatie download maar je kunt gewoon meedoen zonder een applicatie te downloaden. Vul simpelweg je gegevens in en je doet mee aan de wedstrijd. De prijs is hetzelfde, een iTunes Gift Card ter waarde van 10.000 dollar.

De site is hier te vinden: apple.com/itunes/25-billion-app-countdown/

Lees meer over: , , ,