Apple aangeklaagd vanwege Zoek mijn iPhone

Apple aangeklaagd vanwege Zoek mijn iPhone

Apple is aangeklaagd door het bedrijf Remote Locator uit Texas vanwege Zoek mijn iPhone. Met Zoek mijn iPhone kan eenvoudig een iPhone of iPad opgezocht worden in het geval dat deze bijvoorbeeld is gestolen, meer over het instellen van de dienst lees je hier.

De dienst van Apple zou inbreuk maken op patenten van het bedrijf uit Texas. Niet alleen Apple is aangeklaagd door Remote Locator maar ook enkele andere bedrijven die actief op de markt zijn met vergelijkbare diensten zijn aangeklaagd waaronder Google. Begin augustus presenteerde Google Android Device Manager waarmee een telefoon opgezocht kan worden. Het patent van Remote Locator omschrijft een methode om 'personeel en voorwerpen te lokaliseren na een telefoon-aanvraag'. Tevens omschrijf het een systeem voor het gebruik van infrarood signalen om telefoontjes naar individuen of objecten in grote gebouwen als ziekenhuizen te traceren. Remote Locator wil een schadevergoeding, onduidelijk is op dit moment nog om hoeveel geld het gaat.

Overigens wordt er momenteel in de Verenigde Staten gewerkt aan nieuwe richtlijnen om het inzetten van patenten in rechtszaken aan banden te leggen, dit omdat het over en weer aanklagen van bedrijven om patenten lichtelijk de spuigaten uit begint te lopen.

Lees meer over: , ,